Mistä datan jalostamisessa on kyse? Tässä yksi esimerkki – Geocoder

25.08.2014

Datajalostamo_Blogi_kuva

Mistä datan jalostamisessa on kyse? Tässä yksi esimerkki – Geocoder, osoite- ja paikkatietodatan avoin rajapinta.

Mikael Rekola, Pekka Sarkola, Tuukka Hastrup, Tomi Toivio ja Jaakko Korhonen teki Datademo-rahalla datajalostus-casen, Geocoderin, joka käyttää dataa useasta eri lähteestä. Tällaista APIa ei aiemmin ollut saatavilla avoimena datana. Geocoder APIn avulla Suomessa sijaitsevat karttakoordinaatit voi muuttaa osoitteeksi, ja päinvastoin. Avoimen datan sovelluksen kehittäjä tarvitsee avoimet osoitetiedot jalostetussa, luotettavassa ja ajantasaisessa muodossa ja tämän Geocoder toteuttaa.

Lisätietoja:

Jaakko Korhonen

Geocoder

Lisää aiheesta seminaarissa 2.10.2014 ”Johdantoa avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen sovelluskehittämiseen ja visualisointiin”.